Noi greve la metrou?

Consiliul General al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou se va intruni saptamana viitoare pentru a fixa calendarul protestelor, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti care a stabilit ca greva angajatilor din noiembrie a fost legala, amenintand cu declansarea grevei generale la sfarsitul lunii.
"Decizia Curtii de Apel din noiembrie anul trecut, prin declararea grevei salariatilor de la Metrou ca fiind ilegala, a fost o comanda politica. Iata ca acum dupa ce am facut recurs aceeasi institutie considera greva ca fiind legala. Actiunea din noiembrie a fost declansata pentru ca nu au fost incheiate si negociate contractele colective de munca", a declarat presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

"Au trecut trei luni de atunci si nu s-a schimbat nimic in acest sens, iar ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, refuza sa negocieze cu noi. Conform legii si hotararii Instantei putem sa declansam in orice moment greva generala. Probabil acest lucru se va produce la sfarsitul lunii martie", mai spune Radoi.

Metrorex a cerut in noiembrie Tribunalului Bucuresti sa constate ca greva sindicalistilor de la metrou este nelegala. La acea vreme, Tribunalul a admis actiunea Metrorex si a dispus incetarea de indata a protestului. Decizia a fost atacata cu recurs de sindicalisti.

Peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat, in noiembrie 2009, timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
KFC deschide un nou restaurant în Baia Mare
Setari Cookie-uri