Producatorul de elicoptere IAR Ghimbav si Premium Aerote, o divizie a Grupului EADS, au semnat in cadrul unei ceremonii oficiale un contract pentru un teren destinat constructiei unei noi fabrici la Ghimbav/judetul Brasov.
Astfel, pot incepe lucrarile unei prime etape de constructii pe un teren de 60.000 metri patrati. Aceasta unitate de productie va intra in functiune deja in cursul anului 2010, extinderea urmand sa fie incheiata la sfarsitul anului 2011.

Noua fabrica din Romania va fi integrata - alaturi de cele din Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel din Germania in grupul de companii Aerotec.

De asemenea, este planificata si o a doua etapa de constructie. Volumul de investitii alocat de societatea Premium Aerotec se ridica la aproximativ 45 de milioane de euro.

„Ne continuam cursul de expansiune prin extinderea activitatilor de afaceri in Romania. Am ales acest amplasament deoarece aici am gasit cele mai bune conditii si calificari in domeniul productiei de componente pentru avioane. Astfel putem oferi produsele noastre la nivelul pietei mondiale, intarindu-ne totodata pozitia concurentiala de furnizor de frunte in domeniul structurilor aerospatiale la nivel global“, a declarat Hans Lonsinger (foto), presedintele consiliului de conducere (CEO) al Aerotec.

Prin producerea componentelor pentru avioane la fabrica Premium Aerotec din Ghimbav se creaza circa 300 de locuri de munca, numarul acestora urmand sa creasca progresiv. Alegerea amplasamentului a fost determinata de experienta existenta la fata locului mai ales in domeniul prelucrarii metalelor.

Comenzile pentru noua fabrica din Ghimbav rezulta in mare parte din comenzi ale unor subfurnizori in cadrul programelor existente de dezvoltare a avioanelor.

Premium Aerotec este detinuta 100% de Grupul EADS NV. Compania detine fabrici la Varel, Nordenham si Augsburg, in Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dosarul EADS a fost clasat. De ce au luat procurorii aceasta decizie