„Dorim ca Guvernul sa se intalneasca din nou cu noi, sa elaboreze si sa puna in practica prin ordonante cateva masuri punctuale anticriza si sa elaboram impreuna un plan pentru relanasarea economiei romanesti in, probabil, a doua parte a anului, pentru ca fara masuri si asistenta din partea Guvernului nici relansarea nu se va produce atat de repede cum ne-am dori”, spune Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, citat de NewsIn.

El a adaugat ca unele dintre greselile comise de Guvern fata de mediul de afaceri se refera la neplata facturilor, intarzieri foarte mare la returnarea TVA-ului, lipsa unei liste de investitii pentru fiecare minister sau masurile active de pastrare a locurilor de munca.

„Este foarte important ca in perioada urmatoare Guvernul sa nu mai fie principalul factor de blocare al economiei, deci sa ne plateasca la timp, atat guvernul central, cat si administratiile locale, toate lucrarile receptionate. Statul ne datoreaza in continuare peste un miliard de euro, bani care ar fi o infuzie reala in economie. In al doilea rand, sa se aplice tratament egal intre stat si contribuabil in privinta creantelor. Deci nu se poate ca TVA-ul sa fie returnat dupa nu stiu cat timp, daca statul intarzie peste cele 45 de zile din lege si alte masuri de acest tip”, a mai spus Coraci.

Oficialul UGIR-1903 a subliniat ca exista masuri bune luate de Guvern, cum ar fi scutirea firmelor de la plata somajului tehnic, insa implementarea ei din luna februarie, nu din luna martie, a condus la o serie de concedieri care puteau fi evitate.