CFR Marfa a disponibilizat 4.800 de angajati

CFR Marfa a data afara aproximativ 4.800 de angajati, urmand ca in aprilie sa fie restructurate alte 1.000 de posturi de la CFR Calatori, iar in luna mai - alte 2.500 de la CFR Infrastructura.
Celor aproximativ 4.800 de angajati ai CFR Marfa li se vor acorda intre 12 si 15 salarii compensatorii, in functie de vechime. Alti 1.500 de salariati din cadrul institutiei si-au dat demisia sau au iesit la pensie si nu vor mai primi salarii compensatorii, potrivit NewsIn.

De asemenea, circa 1.000 de salariati de la CFR Calatori vor primi preavizele pentru disponibilizare in luna aprilie, iar circa 2.500 de angajati de la CFR Infrastructura, ce urmeaza sa fie disponibilizati, le vor primi in luna mai, declara recent pentru NewsIn, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Fratica.

El preciza ca peste 500 din cei 6.380 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la CFR Marfa sustin ca au fost trecuti pe lista abuziv, fara respectarea Codului Muncii, motiv pentru care vor contesta in instanta aceasta decizie.

La randul sau, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, declara la sfarsitul lui ianuarie ca salariatii CFR care urmeaza sa fie disponibilizati vor beneficia de doua salarii medii pe economie, iar in perioada de somaj vor primi diferenta dintre indemnizatia de somaj si valoarea salariul mediu pe economie, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern.

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze in acest an circa 10.000 de angajati din cadrul CFR, majoritatea (circa 6.400 de persoane) urmand sa plece de la CFR Marfa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri