Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat ca reprezentantii companiei vor intra la negocieri cu sindicatele imediat ce va fi aprobat de catre Guvern bugetul de venituri si cheltuieli pe 2010.
"Exista o lege care imi interzice negocierea contractului colectiv de munca inainte de aprobarea bugetului pe 2010. Proiectul bugetului pe anul in curs a fost aprobat de Ministerul Finantelor Publice si urmeaza ca intr-una din sedintele de Guvern sa se ia decizia. Asteptam cat mai rapid aprobarea de catre Guvern a bugetului de venituri si cheltuieli pentru restabilirea relatiilor de munca si pentru a putea accesa veniturile necesare pentru investitii, exploatare si servicii", a spus Gheorghe Udriste, citat de NewsIn.

Referitor la greva generala din 18 martie anuntata de sindicatele de la metrou, Udriste a declarat ca nu are nici un punct de vedere pentru ca nu a
primit nimic oficial din partea sindicatelor.

"Este in schimb un lucru pozitiv, de apreciat, ca sindicalistii vor acum o majorare a salariilor cu 3,7%, fata ce cererile din anul anterior, cand solicitau un plus la salarii de 27%. Pare o decizie inteleapta", a adaugat Udriste.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a anuntat ca angajatii Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, deoarece nici pana in prezent nu au fost semnate contractele colective de munca, care au expirat la 1 noiembrie 2009.

Radoi a precizat ca aproximativ 400.000 de calatori vor fi afectati in fiecare zi a grevei generale. Numarul calatorilor care folosesc metroul ca si mijloc de transport s-a dublat anul trecut, la 650.000 pe zi.

Curtea de Apel Bucuresti a decis sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Metrorex a cerut in noiembrie Tribunalului Bucuresti sa constate ca greva sindicalistilor de la metrou este nelegala. La acea vreme, Tribunalul a admis actiunea Metrorex si a dispus incetarea de indata a protestului. Decizia a fost atacata cu recurs de sindicalisti.

Peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat, in noiembrie 2009, timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri