Fondul de investitii care va cuprinde participatiile minoritare ale statului la societati si companii urmareste totodata atragerea de capital privat si ar putea fi operational in cateva saptamani sau luni, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu.
"Acest fond de investitii va fi off-budget, deci in afara bugetului. Gandim posibilitatea de alimentare a acestui fond cu participatii minoritare la companiile energetice, din participatiile minoritare pe care le mai detine AVAS-ul. (...) Ideea este ca acest fond sa atraga si capitalul privat (...). El se poate sindicaliza cu tot felul de fonduri de investitii din afara. (...) Ar putea fi functional in cateva saptamani sau cateva luni. Este deja pus pe hartie", a declarat Videanu, citat de NewsIn.

Participatiile minoritare ale statului la companii si societati vor face parte dintr-un fond de investitii, care va fi alimentat si din alte surse, banii urmand sa fie utilizati pentru finantarea proiectelor mari de investitii, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Primul ministru a precizat ca infiintarea acestui fond este una dintre masurile ce vor fi cuprinse intr-un nou plan anticriza al Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri