Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a anuntat ca a inceput un control la firma Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, pentru a verifica daca actiunea de concediere colectiva se desfasoara in conformitate cu legea.
ITM Cluj a precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a demarat controlul la solicitarea sindicatului angajatilor Bechtel.

"Urmare a adresei Sindicatului Transilvania, in calitate de reprezentant al salariatilor SC Bechtel International Inc. SRL, Suc. Cluj-Napoca, adresa inregistrata la ITM Cluj, directorul coordonator a dispus declansarea unui control tematic la angajatorul mentionat, care va avea in vedere urmatoarele aspecte: respectarea de catre angajator a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectiva, prin raportare la prevederile Codului Muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil; respectarea de catre angajator a prevederilor legale referitoare la procedurile de informare si consultare a salariatilor, potrivit dispozitiilor Legii nr. 467/2006 privind stabilirea cadrului general de informare si consultare a angajatilor, precum si ale art. 30 din Legea nr. 54/2003 privind sindicatele, in scopul asigurarii unui cadru adecvat initierii si desfasurarii dialogului intre partenerii sociali (angajator si reprezentantii salariatilor)", se arata in comunicatul de presa al ITM Cluj.

Conducerea Bechtel a anuntat, la inceputul lunii februarie, ca intentioneaza sa pastreze 300 din cele 1.933 de persoane care lucreaza la Autostrada Transilvania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Dedeman va deschide un nou magazin, în Călărași
Setari Cookie-uri