Complexul Energetic Turceni, producator de energie electrica din Oltenia detinut de stat, va trimite in somaj tehnic 2.700 de angajati, intre 29 martie-11 aprilie, din cauza scaderii consumului de energie din acea perioada si a faptului ca producatorul va functiona cu un singur grup energetic.
"In programul de asteptare vor intra 2.500 de salariati din Directia miniera si aproximativ 200 de salariati din Directia Exploatare Transport si Servicii precum si Exploatare energetica. Subliniem ca regimul de asteptare se va declansa conform legii si Contractului Colectiv de Munca, iar masura va fi aplicata in toate cele trei complexuri Turceni, Rovinari si Craiova precum si in cadrul SNLO", se arata intr-un comunicat emis de Complexul Energetic Turceni.

Complexul Energetic Turceni are in prezent 4.670 salariati.

Angajatii care vor intra in acest program vor primi 75% din salariul brut inscris in Contractul individual de munca, conform prevederilor Contractului colectiv de munca.

"Drepturile banesti ale salariatilor nu vor fi afectate, deoarece in aceasta perioada atat salariatii cat si angajatorul nu vor plati contributiile catre bugetul de stat si catre alte bugete", se mai arata in comunicat.

De asemenea, reprezentantii companiei spun ca economia estimata se ridica la trei milioane lei, care se adauga contravaloarea transportului carbunelui de catre CFR egala cu 4 milioane lei.

"Avand in vedere consumul de energie electrica scazut fata de aceeasi perioada a anilor trecuti, faptul ca depozitele de carbune sunt incarcate la capacitate maxima precum si faptul ca in perioada 29 martie-4 aprilie, Complexul Energetic Turceni are program de functionare cu un singur grup energetic iar in perioada 4-11 aprilie nu avem incarcare pentru nici un grup energetic, conducerea Complexului Energetic Turceni este nevoita si obligata sa ia toate masurile pentru reducerea cheltuielilor in intervalele de timp amintite", mai informeaza comunicatul.

Totodata, cei care isi desfasoara activitatea in cariere vor fi instiintati si in perioada anuntata nu vor mai putea face revizii si reparatii la utilaje, ceea ce va duce la o economie de un milion lei. La toate acestea se mai adauga 150.000 lei contravaloarea transportului salariatilor de la si la locul de munca, potrivit companiei.

"In total, in perioada programului de asteptare, Complexul Energetic Turceni va face o economie de 9,2 milioane lei fara sa afecteze drepturile banesti ale angajatilor", se mai arata in comunicat.

CE Turceni, impreuna cu celelalte doua complexuri energetice din Oltenia - Rovinari si Craiova -, acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, acestea urmand sa faca parte din compania Electra, dupa proiectul de reorganizare a sectorului energetic elaborat de Ministerul Economiei.

Producatori de electricitate a obtinut anul trecut un profit net de 16 milioane lei (3,8 mil. euro), in scadere cu 20% fata de 2008, pe fondul reducerii afacerilor cu 12,6%.

Complexul Energetic Turceni include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrala pe carbune din Romania, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri