Compania petroliera de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, care detine Grupul Rompetrol, va continua negocierile cu statul roman pentru plata datoriilor de 600 milioane dolari, pe care KMG le are catre tara noastra, a declarat directorul de trading al Rompetrol Group, Alibek Zhilbayev.

"Negocierile cu statul roman continua, este posibil orice. Nu am ajuns momentan la nicio concluzie", a declarat Alibek Zhilbayev, legat de datoriile de 600 milioane dolari pe care le are KMG catre statul roman, datorie care este scadenta in luna septembrie 2010.

De asemenea, potrivit directorului de trading al Rompetrol Group, KazMunaiGaz vrea sa-si pastreze pachetul majoritar la Rompetrol Rafinare, de peste 50%.

"Vrem sa ne pastram pachetul de control la Rompetrol Rafinare, de peste 50%. Negociem tot, mecanisme, cand sa platim. Dead-line-ul este luna septembrie 2010", a mentionat Alibek Zhilbayev, citat de NewsIn.

In cazul in care KazMunaiGaz nu isi va plati datoria, statul roman va redeveni actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

In prezent, Grupul Rompetrol detine 66,3% din actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), in timp ce Rompetrol Financial Group SRL are 13,52% din actiuni, iar ceilalti actionari au o participatie de 20,18%.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si