Producatorul de echipamente din industria gazelor si a petrolului Armax Gaz Medias estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 16% fata de 2009, la circa 92 milioane lei, datorita implementarii proiectelor strategice din sectorul energetic, a precizat compania.

"Pentru 2010, estimam o crestere cu 16% a afacerilor fata de cifra de afaceri preliminata de anul trecut, de 79,1 milioane lei. De altfel, Armax Gaz a inregistrat aceeasi crestere de 16% a afacerilor si in 2009 fata de 2008. Daca economia nu intra in colaps, rezultatele financiare ar fi fost mult mai mari", a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Mircea Vescan (foto).

El are asteptari mari de la proiecte precum Nabucco sau South Stream, care ar putea duce pe viitor la un salt semnificativ al afacerileor companiei.

Armax Gaz a avut in 2009 o cifra de afaceri preliminata de 79,1 milioane lei, in crestere cu 16% fata de afacerile realizate in 2008, de 68,15 milioane lei. Profitul net a fost de 6,65 milioane lei, in crestere de peste doua ori fata de 2008, cand castigul a insumat 3 milioane lei.

Armax Gaz este producator de aparatura si echipamente, confectii metalice, piese de schimb, reparatii si prestari servicii in domeniul gazifer si petrolier. Societatea a fost infiintata in anul 1925, iar din aprilie 2000 s-a privatizat, pachetul majoritar de actiuni fiind achizitionat de Mircea Vescan, in prezent administrator unic si director general al societatii.

Titlurile Armax Gaz se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARAX. La ultimul pret, de 0,1540 lei/actiune, stabilit in sedinta de vineri, compania are o valoare de piata de 93,1 milioane lei (22,7 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si