Casa de avocatura Clifford Chance a consiliat bancile internationale Deutsche Bank, HSBC si EFG Eurobank in calitate de intermediari ai emisiunii de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro, care va fi lansata de statul roman prin Ministerul Finantelor Publice.

Aceasta este cea mai mare oferta de obligatiuni suverane emise de statul roman pana in prezent.

"Meritul principal in acest succes nu il au avocatii, ci echipa de profesionisti din Ministerul Finantelor Publice, condusa de Bogdan Dragoi, si cele trei banci care au reusit plasare unei sume semnificative in contextul general al crizei economice si cel special al crizei grecesti. Dincolo de suma in sine care nu este neglijabila, acest succes este foarte important pentru Romania ca mesaj transmis pietelor internationale - Romania este un emitent credibil si atractiv," a declarat Daniel Badea, Managing Partener al Badea Clifford Chance.

Echipa Clifford Chance, care a lucrat la acest proiect in ultimele 6 luni, a fost condusa de David Dunnigan, Coordonatorul Global al practicii de piete de capital si Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucuresti, asistati de Cosmin Anghel (Counsel, specializat in finantari, inclusiv finantari publice) si Radu Ropota (Avocat Senior, specializat in finantari si piete de capital) din Bucuresti, precum si Eric Green (Avocat Senior, specializat in piete de capital) din Londra.

Clifford Chance a fost implicata in toate emisiunile statului roman din anii '90 pana in prezent, precum si in majoritatea tranzactiilor majore de piata de capital, atat oferte de obligatiuni cat si IPO.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Alpha Bank va lista obligatiuni ipotecare pe Bursa de Valori Bucuresti