Fabrica de textile Secuiana din municipiul covasnean Tg. Secuiesc intentioneaza sa isi mute linia externa de productie in Egipt, datorita faptului ca forta de munca de acolo este mult mai ieftina, la fel si costurile pentru unele utilitati, transmite NewsIn.

Directorul unitatii, Dobra Laszlo, a declarat ca, in prezent, se poarta discutii si sunt in faza de incheiere a contractelor, urmand ca productia propriu-zisa sa inceapa in luna iulie. “Suntem in faza de incheiere a contractelor. Urmeaza sa trimitem masinile acolo, ei asigura personalul, iar noi utilajele si tehnologia noastra. Forta de munca este la jumatate de pret fata de aici, la fel si pretul energiei”, a spus Dobra Laszlo (foto).

In total, vor fi trimise in Egipt peste 100 de masini din parcul care in prezent este nefolosit.

Secuiana Group din Targu Secuiesc este alcatuit din firma mama Secuiana SA si firmele fiice Seconf SA, S’mode SA si firma de transport Secuiana Trans SA, avand o experiența de 35 de ani in productia de textile. Secuiana este cunoscut ca cel mai important producator de pantaloni din tara.

Anul trecut, unitatea a disponibilizat in doua transe 360 de angajati si a mai ramas cu cca 400. De la 1 aprilie, 157 din cei 172 de angajati ai Seconf, unde firma din Tg.Secuiesc este actionara, vor intra in somaj, din cauza lipsei comenzilor.

Produsele Secuiana au adus un portofoliu de clienti renumiti in sistem LOHN : Dress Master, Canda, Brax, Baumer, Hauber (Germania), Saville, Heaton, Marks&Spencer (Anglia), Hedex, Mexx, WE (Olanda), Bruno Saint Hilaire (Franta).

Vezi aici explicatia sefului Secuiana: Industria textilelor este oricum pe duca din Romania. Se muta in tari mai ieftine


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si