Compania canadiana European Goldfields, listata pe piata AIM a Bursei din Londra, a obtinut un permis de mediu pentru proiectul arginto-aurifer de la Certej (jud. Hunedoara), ceea ce ar putea sa confere incredere investitorilor ca grupul va deveni un important producator de aur, informeaza lse.co.uk, care citeaza Reuters.
European Goldfields, care detine 80% din proiect prin intermediul companiei romanesti Deva Gold, controleaza proiecte similare si in Grecia si Turcia.

Obtinerea permiselor de exploatoare a proiectelor din Certej si Grecia al companiei s-a tot amanat in ultimii ani, starnind dezamagire in randul investitorilor si ducand la deprecierea cotatiei actiunilor companiei, potrivit analistului Dominic O'Kane, de la Liberum Capital.

“Credem ca lucrurile si-au schimbat evolutia in bine dupa plecarea fostului CEO, inlocuit de Martyn Konig, un sef mult mai credibil. Odata cu succesul pe care l-a inregistrat astazi noul CEO prin obtinerea avizului de mediu, suntem increzatori ca oamenii din piata vor realiza ca, sub conducerea lui Konig, obtinerea celorlate permise pare facila”, a spus O'Kane.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul companiei European Goldfields, proiectul de la Cartej prevede extragerea a 68 de tone de aur si 490 de tone de argint, care la valoare actuala ar insemna 3 miliarde de dolari, in conditiile in care o uncie de aur este cotata la circa 1.100 de dolari, in vreme ce uncia de argint este cotata la circa 17 dolari.

Statul roman detine restul de 20% din cadrul proiectului, prin intermediul companiei Minvest Deva, aceeasi care are circa 20% si din proiectul Rosia Montana, aflat in posesia Gabriel Resources, o alta companie miniera din Canada.

Sursa foto: European Goldfields

Citeste si In vizita la Rosia Montana: Fiecare locuitor care a vandut canadienilor a primit aproape 47.000 $

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri