Compania de electricitate Enel a deschis un santier in zona Regina Maria-Rond Cosbuc-Principatele Unite, cu scopul de a moderniza cutiile de distributie si de a inlocui intreaga retea de joasa tensiune, cu o vechime de circa 40 de ani, a declarat presedintele Enel Romania, Claudio Zito.

Zona a fost aleasa ca urmare a numarului mare de intreruperi inregistrate in ultimii doi ani, din cauza vechimii retelei electrice, informeaza NewsIn.

Potrivit companiei, lucrarile vor fi finalizate in aproximativ sase luni si vor include amplasarea a doua noi posturi de transformare, pe langa cele cinci deja existente, modernizarea cutiilor de distributie si inlocuirea intregii retele de joasa tensiune, cu o vechime de circa 40 de ani.

Enel a mai anuntat ca toate aceste lucrari vor avea ca rezultat cresterea cu 40% a capacitatii retelei din zona si reducerea considerabila a numarului de intreruperi. Beneficiarii programului vor fi circa 5.000 de consumatori casnici.

"Datorita acestui program toti locuitorii din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu vor beneficia de o infrastructura electrica la nivelul standardelor UE. Suntem deplin constienti de problemele create de aceasta retea cu o vechime considerabila si acesta este motivul pentru care ne concentram toate eforturile si investitiile in aceasta directie. Practic, vom schimba tehnologii depasite din anii 50-60 cu cele mai avansate tehnologii disponibile in Europa", a explicat Zito.

Reprezentantii companie au adaugat ca in perioada efectuarii lucrarilor vor mai avea loc intreruperi de alimentare cu energie electrica, insa acestea vor fi programate si anuntate din timp cetatenilor. Compania Enel va investi peste 700 milioane euro in reteaua electrica din Romania in urmatorii cinci ani, dintre care anul acesta vor fi alocati 90 milioane euro pentru modernizarea retelei electrice din Bucuresti.

Compania italiana Enel a intrat pe piata energiei din Romania din 2005. Pana in prezent compania a investit peste 1,3 miliarde euro in achizitia companiilor si in proiecte de modernizare destinate societatilor pe care le detine in Banat, Dobrogea si Muntenia, deservind 2,5 milioane de clienti in cele trei regiuni.

Enel are in prezent 93.000 de kilometri de retea si aproximativ 5.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Enel se pregateste de cresterea consumului de electricitate