Triplul campion de Formula 1, Niki Lauda, care controleaza compania aeriana Fly Niki, ce a intrat pe piata locala pe 1 februarie 2010, declara ca va investi 1,5 milioane de euro in marketing si promovare pentru a iesi pe profit incepand din februarie 2011.

Fly Niki opereaza de pe aeroportul Otopeni sase zboruri pe saptamana spre Viena. “Este necesara o investitie de 1,5 milioane de euro pentru a atinge punctul de break-even dupa primul an de operare”, a declarat fostul pilot de Formula 1.

Acesta a mai spus ca, pe viitor, compania Fly Niki isi va mari numarul destinatiilor operate pe piata locala. “Ne gandim si la o cursa Constanta-Viena, dar si alte orase din Romania care pot furniza un minim de 100.000 de pasageri anual, asa cum este cazul Bucurestiului”, a mai declarat Lauda.

Din 1 februarie si pana in prezent, Fly Niki a avut un grad de ocupare de 40% pe ruta Bucuresti-Viena. “Pentru a fi profitabili trebuie sa avem un grad de incarcare de minimum 75%”, a mai spus Lauda.

Anul 2009 a fost cel mai bun din istoria de 6 ani a Fly Niki, anul trecut compania inregistrand un profit operational de 27 milioane euro.

Operatorul aerian Niki a fost fondat in 2003 si are in prezent circa 350 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Interviu cu Niki Lauda: Cum trebuie sa gandeasca managerii