O companie din Germania va realiza din fonduri proprii reteaua de canalizare din comuna aradeana Vladimirescu si satele dimprejur, investitia estimata la peste 7 milioane euro urmand sa fie recuperata in patru ani.
Reteaua de canalizare se va intinde pe 50 de kilometri, potrivit NewsIn.

„Proiectul este o premiera in Romania, iar cu bani de la bugetul local ar fi fost imposibil, in urmatorii zece ani, sa facem asa ceva.
Compania germana a mai realizat astfel de lucrari in orase din Germania si Italia, iar proiectul este foarte amplu, cuprinzand, pe langa retelele de canalizare, si statii de epurare si bazine de exploatare”, a declarat Ioan Crisan.

Consiliul Local al comunei Vladimirescu va pune la dispozitia investitorilor doua hectare de teren pentru constructia statiei de epurare, care va fi dotata cu un bazin colector, in prelungirea caruia, conform proiectului, se va amenaja si un mini-lac pentru acvacultura.

„Peste 2.000 de locuitori ar beneficia de retea de canalizare, iar oamenii nu ar mai trebui sa achite taxele de bransare individuala, care sunt de aproximativ 2.500-3.000 de lei, pentru ca vor avea bazine de exploatare proprii“, a mai mentionat primarul din Vladimirescu.

Ioan Crisan a precizat ca investitia va fi realizata in baza unui contract pe care Primaria comunei il va incheia cu investitorul german.

Semnarea contractului cu investitorii germani se va face in aproximativ doua saptamani.

Localitatea Vladimirescu este situata la o distanta de circa opt kilometri de municipiul Arad si a cunoscut, in ultimii ani, o dezvoltare imobiliara ampla, numerosi investitori demarand proiecte in aceasta comuna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri