Piata luxului scade cu 30% in primul an de criza

Criza economica a erodat din valoarea industriei de lux din Romania astfel ca in 2009 piata a ajuns la o valoare de 350 milioane euro, cu 30% mai mica fata de anul 2008.
In acest context, piata va reveni pe crestere la sfarsitul acestui an, dupa cum arata un raport al CPP Management Consultants, companie de consultanta pe piata luxului.

Alaturi de Romania, Cehia si Serbia vor iesi din criza la sfarsitul lui 2010, insa Ucraina, Bulgaria si Slovenia vor cunoaste o revigorare a vanzarilor abia la sfarsitul lui 2011, potrivit raportului.

“Estimam initial ca piata luxului va reveni pe crestere pana la sfarsitul lui 2009, insa instabilitatea politica dinaintea alegerilor prezidentiale a mentinut scaderea. Asadar, industria nu-si va reveni mai devreme de septembrie 2010, iar in lunile ianuarie - martie 2010 vom avea scaderi si mai mari ale vanzarilor decat cele inregistrate anul acesta“, declara, pentru Wall-Street, Oliver Petcu, managerul CPP Management Consultants.

Aflati aici mai multe detalii cu privire la Topul celor mai afectate segmente ale industrie luxului in 2009.

Cele mai afectate segmente ale pietei bunurilor de lux au fost auto, fashion, accesorii, ceasuri si bijuterii, dar si industria hoteliera. Cu toate acestea, Oliver Petcu subliniaza faptul ca, in Romania si Serbia s-au facut investitii chiar si in vreme de criza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri