Compania petroliera OMV Petrom, detinuta de Grupul OMV din Austria, va scumpi de joi benzina si motorina cu 6 bani/litru, in contextul evolutiei ascendente a cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat miercuri compania.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm este 4,26 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ costa 4,63 lei/litru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 este 4,40 lei/litru, iar cel de benzina OMV Carrera 100 costa 5,03 lei/litru.

Litrul de motorina Top Nordic Diesel este 4,19 lei, motorina OMV Sprint Diesel costa 4,23 lei, iar motorina Euro Diesel 5 este 4,02 lei, in timp ce litrul de motorina OMV Alpin Diesel costa 4,52 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele de explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie.

Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si