Studentii sau proaspetii absolventi ai Universitatii Politehnica Bucuresti, fara experienta anterioara, se pot angaja in prezent pe salarii medii nete de 4-500 de euro, cu aproximativ 200-300 de euro mai putin decat ar fi putut castiga in urma cu un an, pentru aceeasi slujba.
“Nivelul salarial a inregistrat o scadere comparativ cu anul trecut, in principal din cauza lipsei de oferte de job-uri pentru studentii si tinerii absolventi. Unele companii au renuntat la recrutarea tinerilor fara experienta, pe care ii instruiau si ii formau. Daca anul trecut organizatiile s-au orientat mai mult catre tinerii pe care ii puteau forma prin traininguri si alte procese interne, in acest an isi aleg cu mai multa grija viitorii angajati”, afirma Mihai Stroe, presedintele organizatiei studentesti BEST Bucuresti (Board of European Students of Technology), organizatoare a evenimentului national de cariera, JobShop 2010.

El mentioneaza ca o parte dintre companiile participante in anii trecuti la eveniment si-au motivat absenta din acest an prin decizia de a angaja persoane cu o experienta consistenta, care nu fac parte din profilul vizitatorilor JobShop.

In acest an insa, printre CV-urile primate de companii se numara si cele ale unor persoane de peste 30 de ani, cu experienta in munca. “Numarul de CV-uri primate de companii s-a triplat fata de anul trecut. Sunt companii care au strand peste 100 de CV-uri la aceasta editie”, comenteaza presedintele BEST Bucuresti.

Printre companiile prezente la targ se numara producatorul si furnizorul de sisteme de inchidere Assa Abloy, compania producatoare de anvelope Continental, producatorul de echipamente electrice si electronice Electromagnetica, gigantul in FMCG Procter & Gamble, constructorul francez de automomobile Renault sau furnizorul de servicii si consultanta IT Pentalog.

Pentalog pune la bataie 50 de posture vacante, in tmp ce Renault cauta specialist garantii auto, instructor sistem de productie, analisti costuri si ingineri. Procter & Gable oferteaza posture de ingineri de process, tehnicieni in productie, labornti sau microbiologi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri