Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, specializat in productia de tabla groasa pentru industria navala si industria auto, vrea sa-si extinda gama de produse, tintind industria de aparatura electrocasnica, mare consumatoare de tabla subtire.
Deocamdata, combinatul din sudul Moldovei se afla in proces de transformare. In ultimele luni, unitatea siderurgica din sudul Moldovei a reusit sa acopere 40% din diferentele care existau intre ea si filiale din Europa de Vest, potrivit NewsIn.

"Astazi avem o stabilitate mai buna la furnale. Laminorul de benzi la cald produce peste 6.000 de tone pe zi. Inregistram rezultate bune si la calitate. De exemplu, la tabla groasa am redus rebuturile la o treime", a declarat Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati. Procesul este, insa, abia la inceput.

Simultan, combinatul va incerca sa-si extinda gama de produse si sa fabrice si tabla subtire pe langa produsele traditionale - tabla groasa si rulouri. Pentru aceasta, insa, unitatea trebuie sa-si corecteze unele deficiente de calitate.

"Sunt multe piete, carora nu ne putem adresa astazi, de exemplu industria de aparatura electrocasnica, asa-numita industrie alba pentru ca planeitatea unor produse nu este cea mai buna. Sa spunem ca un client ne cere tabla cu grosimi mai mici. Astazi nu putem raspunde tuturor specificatiilor care ni se cer. Poate fi latimea, poate fi planeitatea, poate fi grosimea, poate fi aspectul suprafetei, defecte, nu le putem acoperi pe toate in acest moment. Vrem sa intram pe piata produselor electrocasnice: frigidere, radiatoare etc, dar trebuie sa ne imbunatatim calitatea produselor", a declarat Thierry Le Gall.

Simultan, combinatul trebuie sa se pregateasca pentru momentul in care va incepe sa produca tabla subtire, cautand clienti noi - producatori de aparate electrocasnice - din Balcani, din Turcia ti din Orientul Mijlociu.

ArelorMittal Galati a incheiat anul 2009 cu 9.300 de oameni si cu o productie de 1,7 milioane de tone de otel.

A fost un an dificil, in debutul caruia productia combinatului a coborat la minus 60% din volumul inregistrat in 2008. De atunci, ea a urcat treptat, stabilizandu-se acum la minus 35%.

Estimarile pentru 2010 arata ca unitatea va produce 2,2-2,5 milioane de tone de otel, urmand sa-si dubleze capacitatea de productie la patru milioane de tone in 2011, cand va reporni cel mai mare furnal de pe platforma, Furnalul 5, aflat acum in reparatie capitala ti modernizare.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari.

In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri