Premierul Emil Boc a declarat ca Antibiotice Iasi va fi factor extrem de competitiv pe piata europeana si a reamintit ca fabrica ieseana va fi nucleul greu al companiei farmaceutice nationale care va fi infiintata.

"Noi mai avem cativa ani in care beneficiem de fonduri europene, dupa care vom fi fata-n fata cu competitia adevarata din UE. Trebuie sa fim pregatiti inca de pe acum pentru aceasta competitie. Din aceasta perspectiva, eu vad in Antibiotice Iasi un factor extrem de puternic competitiv pe piata europeana si care sa fie unul din actorii importanti din Romania si Uniunea Europeana", a spus Emil Boc, intr-un discurs tinut in fata angajatilor de la unitatea ieseana.

Premierul a reamintit ca Guvernul are in analiza un plan pentru infiintarea unei companii farmaceutice nationale, primul pas fiind comasarea Unifarm si Oficiului Central de Stocare pentru Situatii Speciale. Ulterior, afirma Boc, nucleul greu al companiei va deveni Antibiotice SA prin preluarea actiunilor pe care le are Ministerul Sanatatii.

Potrivit lui Boc, compania farmaceutica va fi un obiectiv strategic national, anunta NewsIn.

Premierul a asigurat conducerea Antibiotice SA de disponibilitatea Guvernului de a sprijini dezvoltarea fabricii iesene.

Primul ministru a facut o scurta vizita la producatorul de medicamente, ocazie cu care s-a intalnit cu conducerea si angajati ai companiei.

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a incheiat anul 2009 cu un profit net de 12,17 milioane lei (2,87 milioane euro), cu 15% peste rezultatul inregistrat in 2008, dupa ce a reusit sa si reduca cheltuielile cu 7%, potrivit rezultatelor preliminare transmise Bursei luna trecuta. Actionarul majoritar al Antibiotice Iasi este Ministerul Sanatatii, cu o detinere de 53,02%, iar SIF Oltenia (SIF5) detine 10,1%.

In urma cu un an, fostul ministru al Sanatatii Ion Bazac a anuntat ca intentioneaza sa creeze Compania Farmaceutica Romana, care va avea ca nucleu Antibiotice Iasi si va integra Sanevit Arad, Unifarm, dar si departamentele de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino de la Bucuresti si Iasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si