Compania canadiana European Goldfields Ltd. a convenit termenii unui credit de 125 milioane dolari pe care ar urma sa il foloseasca pentru dezvoltarea minei de aur de la Certej, din judetul Hunedoara, relateaza Bloomberg.

Directorul financiar al European Goldfields, Timothy Morgan-Wynne, a precizat ca dobanda pe care o va plati compania canadiana pentru imprumutul sindicalizat de cinci institutii financiare este de circa 7% pe an, scrie NewsIn.

European Goldfields are nevoie de 190 milioane dolari cu care sa finanteze dezvoltarea minei de aur de la Certej si va primi un grant de 40 milioane dolari din partea Romaniei pentru acest proiect minier. Compania intentioneaza sa inceapa lucrarile la mina anul viitor, astfel incat din 2013 sa poata produce 160.000 uncii de aur pe an.

Miercuri, compania European Goldfields, listata pe piata AIM a Bursei din Londra, a obtinut un permis de mediu pentru proiectul arginto-aurifer de la Certej (jud. Hunedoara), ceea ce ar putea sa confere incredere investitorilor ca grupul va deveni un important producator de aur.


European Goldfields deruleaza proiecte miniere si in Grecia, la Skouries si Olympias, si vrea sa sporeasca productia totala a companiei la 420.000 uncii din 2013. Pentru proiectul minier de la Skouries, compania ar putea avea nevoie de 300 milioane dolari pe care i-ar putea obtine de la acelasi grup care finanteaza operatiunile de la Certej, a mai spus Morgan-Wynne.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Canadienii care vor sa exploateze aurul au dificultati financiare