Rompetrol Downstream, controlata de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan, a majorat de vineri preturile de referinta la benzina si motorina cu 6 bani/litru, a anuntat compania petroliera.

Astfel, benzina Efix 95 costa 4,45 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,06 lei/litru. De asemenea, motorina s-a scumpit tot cu 6 bani/litru. Litrul de motorina Efix Diesel este 4,25 lei, iar motorina Diesel Alto 55 costa 4,54 lei/litru, scrie NewsIn.

Ultima modificare operata de Rompetrol Downstream a fost in 10 martie, cand compania a majorat preturile de referinta la benzina si motorina tot cu 6 bani/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Rompetrol Downstream opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Rompetrol a inaugurat o noua benzinarie in Dolj