Disponibilizari la Electrocentrale Bucuresti: 500 de angajati vor parasi compania din 16 aprilie

Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Bucuresti va disponibiliza 500 de angajati incepand cu 16 aprilie, acestia urmand sa primeasca salarii compensatorii in functie de vechime, a declarat directorul comercial al companiei, Irina Duica.
"S-a decis ca toti cei 500 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati sa paraseasca societatea din 16 aprilie, toti deodata. Vor primi si salarii compensatorii, in functie de vechime", a precizat Irina Duica, citata de NewsIn.

Compania are in prezent circa 4.000 de angajati, cu tot cu cei din termoservuri.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va disponibiliza in acest an 3.545 de angajati din opt societati energetice din subordinea sa, cei mai multi provenind de la Compania Nationala a Huilei, care va concedia 1.600 de mineri.

De asemenea, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrocentrale Deva si Termoelectrica vor disponibiliza cate 300 de salariati. Complexul Energetic Rovinari va disponibiliza 200 de angajati, iar Complexul Energetic Turceni 250 de salariati. Totodata, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin are in vedere concedierea a 95 de angajati.

Electrocentrale Bucuresti SA este filiala a Termoelectrica SA, companie aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Electrocentrale Bucuresti este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri