Producatorul si distribuitorul independent de bauturi spirtoase din SUA Heaven Hill Distilleries Inc. va intra in acest an pe piata romaneasca prin intermediul grupului Prodal, detinatorul brandurilor Vodca Stalinskaya si Wembley Dry Gin.
Astfel, prin divizia sa de bauturi de import, grupul Prodal va introduce si comercializa branduri internationale apartinand companiei americane, incepand cu Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

“In cea de-a doua jumatate a anului trecut, grupul Prodal a luat decizia strategica de a infiinta o divizie de import al unor bauturi premium, care sa sustina marcile noastre lideri de piata – Stalinskaya Vodka si, respectiv, Wembley Dry Gin – in acoperirea completa a segmentului premium al pietei bauturilor alcoolice. (...) Heaven Hill Distilleries a fost unul dintre principalii parteneri pe care i-am luat in considerare”, a declarat directorul general al Prodal, Florin Radulescu.

El a precizat ca portofoliul de produse de import al grupului Prodal va fi extins si pe alte categorii de bauturi alcoolice, alaturi de Bourbon Whiskey si vodca (unde detine dreptul de a comercializa Stolichnaya Vodka pe piata romaneasca). "Suntem in negocieri cu mai multi producatori si distribuitori de talie mondiala. Divizia de bauturi de import este inca in plina dezvoltare, nu numai ca branduri vizate pe termen scurt si mediu, ci si ca numar de angajati specializati in acest domeniu. Estimam ca la sfarsitul lunii martie divizia de import va fi completa din punct de vedere al personalului”, a spus directorulul general al Grupului Prodal.

Grupul Prodal va lansa pe piata romaneasca si alte produse din portofoliul companiei americane, pentru a acoperi si alte segmente de piata, Heaven Hill Old Style Bourbon urmand sa fie urmatorul. Grupul Prodal va introduce in curand si Elijah Craig 12-year-old Small Batch Bourbon si Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon, precum si Heaven Hill Old Style Bourbon.

Heaven Hill Distilleries a fost infiintata in 1934 in Kentucky (SUA), statul american din care provine circa 95% din productia mondiala de Bourbon Whiskey. Bourbon este un tip de whiskey traditional american, avand porumbul ca materie prima de baza.

Brandurile Heaven Hill sunt comercializate in peste 40 de tari din Europa, Asia, America de Sud, America Centrala si Australia.

Producatorul si distribuitorul de bauturi alcoolice Prodal `94 detine brandurile Vodca Stalinskaya (37% cota de piata din valoare) si Wembley Dry Gin - 47% cota de piata din valoare, conform studiilor realizate de ACNieslen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri