Grupul francez Bongrain, unul dintre cei mai mari jucatori din piata mondiala a branzeturilor, a intrat in actionariatul firmei Delaco, lansata in 1996 de omul de afaceri Tudor Comaniciu (foto).

Cele doua parti nu au comunicat valoarea pachetului de actiuni preluat de grupul francez si nici pretul platit de cumparator.

Bongrain este prezent pe piata romaneasca cu branduri precum Apetito sau Caprice des Dieux.

Conform unui comunicat de presa, acest acord este in linie cu strategia de dezvoltare a companiei Delaco de extindere pe noi segmente si de consolidare a pozitiei dobandite pe piata.

De asemenea, deal-ul este in acord cu planurile Bongrain, care iau in calcul consolidarea afacerii in Europa Centrala si de Est.

Contractul a fost semnat in luna martie de catre cele doua companii si va fi trimis spre aprobare catre Consiliul Concurentei din Romania.

Inceputa ca o afacere de familie, in anul 1996, Delaco este in prezent unul din cei mai importanti jucatori pe piata locala a branzeturilor, iar in 2008 a inregistrat afaceri de 185 milioane de lei (50 de milioane de euro).

Planul de afacere pentru Delaco l-a constituit chiar lucrarea de licenta a lui Tudor Comaniciu. "Numele companiei este o prescurtare a sintagmei «de la Comaniciu»”, spunea Tudor Comaniciu intr-un interviu acordat Wall-Street.

Compania Delaco a fost la inceput specializata in productia de lactate proaspete. Incepand cu anul 2000, Delaco s-a concentrat pe distributia de branzeturi si alte produse lactate provenite din Germania, Austria, Franta si Olanda.

Anterior tranzactiei, actionarii Delaco erau Tudor Comaniciu cu 56,17%, fratele sau, Dragos Comaniciu cu 28% si inca doi actionari, Victor Vartolomei (14, 08%) si Romulus Dumitru (1,75%).

Citeste aici interviul acordat Wall-Street de seful Delaco.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cenusareasa din M&A: romanii din retail si FMCG, doar 4 mari tranzacti