Firma Asero SRL, detinuta de Costel Casuneanun si Ionut Casuneanu, a obtinut in cadrul Programului Operational Regional (POR) fonduri de peste 13 milioane euro, bani ce vor fi folositi pentru a cofinanta investitia intr-un Centru Financiar si de Management al Afacerilor in Bacau.
Potrivit informatiilor furnizate marti de Agentia Regionala pentru Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), proiectul se va desfasura pe o perioada de 32 de luni, contractul fiind semnat in luna februarie, potrivit NewsIn.

Proiectul, depus in noiembrie 2008, are o valoare totala de peste 84 milioane lei, contributia proprie a firmei fiind de 30,5 milioane lei, in timp ce asistenta financiara nerambursabila este 54 milioane lei (aproximativ 13 milioane de euro).

Finantarea europeana accesata de Asero SRL, detinuta de Costel Casuneanun si Ionut Casuneanu potrivit ultimelor inregistrari de la Registrul Comertului, este cea mai mare obtinuta de o firma din Regiunea de Nord-Est in cadrul POR 2007-2013, intre axele pe care se pot accesa fonduri de intreprinderi mici si mijlocii.

Proiectul Centrului a fost depus pe domeniul de interventie 4.1, privind dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala. In cadrul acestui domeniu a mai fost semnat un singur contract, in valoare de 4,4 milioane euro, al firmei SC Tester Grup SRL, detinuta de omul de afaceri Bogdan Pitigoi, pentru realizarea unui Centru de sprijinire si dezvoltare a afacerilor in Iasi.

Pana la mijlocul lunii martie 2010, 56 de firme din Regiunea de Nord-Est au obtinut fonduri de aproximativ 42 milioane euro, reprezentand 18% din totalul finantarii accesate pana acum de beneficiari din zona Moldovei, respectiv de 232 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri