Unilever este primul chirias al parcului industrial, cu o suprafata inchiriata de 30.400 de mp, proprietarii aflandu-se in negocieri cu mai multe companii pentru inchirierea a patru spatii, doua de 35.000 mp si doua de 5.000-15.000 mp.

“Am decis sa ne mutam in cadrul Ploiesti West Park deoarece suprafata de care vom beneficia acolo este cu 30% mai mare decat suprafata totala a celor cinci depozite pe care le avem in Romania si la care vom renunta dupa ce ne vom muta in cadrul parcului. Mutarea ne va face sa devenim mai eficienti”, spunea in octombrie anul trecut Marc Desenfans, presedintele Unilever South Central Europe.

Desi valoarea contractului de inchiriere cu Unilever nu a fost dezvaluita, Usurelu estima la inceputul lunii septembrie a anului trecut ca pretul pe care il vor cere proprietarii parcului pentru inchirierea unui metru patrat se va ridica la circa 55 de euro.

In aceste conditii, chiria anuala pe care va trebui sa o plateasca Unilever s-ar putea ridica la aproape 1,7 milioane de euro.

Investitia totala in Ploiesti West Park este estimata la 750 mil. euro, proiectul urmand a se derula in trei etape.