Patria Credit finanteaza IMM-urile cu 25 mil. dolari, luati pe credit

Patria Credit (fosta Capa Finance) imprumuta 25 milioane dolari de la Overseas Private Investment Corporation (OPIC) cu maturitate la sase ani, in urma unui acord incheiat intre cele doua parti pentru finantarea IMM-urilor din Romania, a anuntat compania.

"Creditul ar urma sa sprijine expansiunea firmelor mici si a antreprenorilor din Romania prin mobilizare de capital pentru un segment subfinantat al economiei tarii, contribuind astfel la dezvoltarea economica a Romaniei", scrie NewsIn.

Astfel, Patria Credit va acorda acesti bani IMM-urilor si companiilor micro pentru capital de lucru si investitii, pentru creditarea producatorilor agricoli din zonele rurale si a antreprenorilor din diferite zone de activitate.

La sfarsitul anului trecut, Patria Credit avea active totale de 37 milioane euro si 7.800 de clienti pe care ii deservea prin cele 11 unitati din orase mari si 12 unitati din zona rurala. Compania de credit este controlata de Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF) care detin, cumulat, aproximativ 99% din totalul actiunilor societatii.

OPIC a fost infiintata ca agentie a guvernului american in 1971, cu scopul de a ajuta companiile americane sa investeasca in strainatate, favorizand dezvoltarea economica in pietele emergente si noi.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri