S&P a revizuit in crestere ratingul Transgaz

Standard & Poor's a revizuit perspectiva de rating a transportatorului national de gaze Transgaz Medias, de la 'negativa' la 'stabila', in urma implementarii cu succes a progamului de consolidare fiscala in Romania, potrivit raportului publicat de agentia de rating.


Standard & Poor's considera ca Transgaz se va concentra pe transportul reglementat de gaze si va mentine o protectie solida a fluxurilor de numerar, un grad de indatorare redus si o performanta operationala adecvata, potrivit NewsIn.

Astfel, ratingul Transgaz reflecta in continuare pozitia de monopol pe care o detine in Romania, fluxurile de numerar relativ predictibile din cauza activitatilor reglementate de transport al gazelor naturale si profilul financiar robust al companiei.

Totusi, aceste puncte tari sunt contabalansate de riscurile asociate reviziilor operate de reglementatorul in domeniu (ANRE - n.r.) o data la cinci ani, de o evaluare a activelor depasita si de implicarea companiei in proiectul de mare amploare Nabucco.

S&P subliniaza ca unele presiuni asupra ratingului companiei ar putea rezulta din clauzele inca necunoscute ale contractului ce vizeaza investitiile in cadrul proiectului Nabucco.

"Reviziurea perspectivei Transgaz a urmat imbunatatirii calificativului Romaniei, ca urmare a implementarii cu succes a programului de conslidare fiscala", a spus analistul de credit al Standard & Poor, Tania Tsoneva.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit la inceputul acestei luni perspectiva de rating a Romaniei de la 'negativa' la 'stabila' si a confirmat calificativul pentru imprumuturi pe termen lung in valuta la 'BB+', motivand decizia prin reformele bugetare implementate de catre guvern.

In urma deciziei agentiei S&P, toate cele trei mari agentii de rating acorda Romaniei perspectiva stabila de rating, insa calificativele atribuite de S&P si Fitch (BB+) sunt fara recomandare de investitii ("junk").

Aceste doua agentii au retrogradat Romania sub categoria cu recomandare de investitii la finalul lui 2008.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri