Activitatea Oil Terminal - una dintre societatile de interes strategic din subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC)ľ va fi grav perturbata incepand de maine, intrucat sindicatele au anuntat declansarea grevei generale pe termen nelimitat. Motivatia conflictului este refuzul MEC de a majora salariile cu 17%, cat cer sindicalistii, fata de 7%, cat ofera administratia. Aceasta in conditiile in care valoarea medie a unui salariu mediu brut este de 17,8 milioane de lei in prezent, la care se adauga facilitati consistente, care l-ar putea face invidios pe orice angajat din mediul privat: bonuri de masa, un plin de benzina/angajat/luna, prima de concediu si decontarea unei excursii in fiecare an.

Surse din MEC ne-au declarat ca greva - ilegala, in conditiile in care bugetul de venituri si cheltuieli al societatii pe anul in curs nu a fost aprobat - este pusa la cale, cel mai probabil, de grupuri de interese obscure, deranjate de recentele masuri de stopare a furturilor de combustibili din cadrul Oil Terminal. "Angajatii au stabilit procentul de crestere salariala de 17% in baza unei schite de buget, intocmita in noiembrie 2004, care, dupa discutiile cu FMI, a fost respinsa. Nu s-a semnat in prealabil nici un proces-verbal prin care conducerea societatii s-ar fi angajat la aceasta majorare. Salariile nu pot fi indexate decat pe baza prognozelor indicelui de inflatie, care pentru 2005 este de 7%", au precizat sursele citate.

Dat fiind caracterul strategic al Oil Terminal, cei 1.300 de angajati au obligatia sa asigure, in caz de greva, 30% din activitate. "Pagubele vor fi foarte mari si vor cadea in sarcina celor care au declansat un conflict nereal si ilegal. Vom lua imediat masuri, care nu exclud desfiintarea contractelor individuale de munca si restructurarea societatii", au mai spus oficialii MEC.
Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri