Cel mai mare producator de energie electrica din Romania, Hidroelectrica, va plati companiei KPMG Audit SRL suma de 347.000 lei pentru servicii de consultanta privind divizarea Hidroelectrica, in vederea infiintarii gigantului din sectorul energetic Hidroenergetica.
Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise pentru care Hidroelectrica a primit patru oferte, potrivit unui anunt de atribuire de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Producatorul de energie va plati aceste servicii din surse proprii, anunta NewsIn.

Hotararea de Guvern prin care sectorul energetic din Romania se reorganizeaza si se comaseaza in doua mari companii, Electra si Hidroenergetica, a fost publicata pe 5 februarie in Monitorul Oficial si prevede ca personalul de la societatile care se desfiinteaza sa fie preluat de noile entitati.

In componenta Electra intra complexurile energetice Rovinari, CE Turceni si CE Craiova, SNLO (Societatea Nationala a Lignitului Oltenia), Nuclearelectrica, Hidroserv Ramnicu Valcea si sucursalele Hidroelectrica SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu si SH Targu Jiu.

Din compania Hidroenergetica fac parte societatile Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes, SH Slatina), Filiale pentru Reparatii si Servicii “Hidroserv” (Bistrita, Curtea de Arges, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina), Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani si Electrocentrale Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din cadrul SC Termoelectrica SA.

Electra si Hidroenergetica, cele doua companii-gigant rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, vor fi inregistrate la Registrul Comertului dupa obtinerea deciziei de autorizare a concentrarii economice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum impulsionează închiderea școlilor și a grădinițelor vânzările de jucării
Setari Cookie-uri