Omul de afaceri Ovidiu Tender, care detine afaceri de peste 200 de mil. euro, se afla in discutii pentru achizitionarea firmei de training si consultanta Codecs, potrivit unor surse din piata.
“Banuiesc ca Tender este interesat sa achizitioneze o participatie majoritara. Avand in vedere numarul foarte mare de firme pe care le contoleaza, omul de afaceri ar avea nevoie de o unitate de formare profesionala pentru angajatii sai”, au spus sursele.

Ovidiu Tender (foto) avea anul trecut o avere estimata la 300 mil. euro, arata topul 500 de miliardari, realizat de Forbes Romania in 2009. Cele mai cunoscute afaceri ale sale sunt producatorul de generatoare de aburi Vulcan Bucuresti si societatea Prospectiuni, activa in domeniul explorarilor geologice. De asemenea, afacerile grupului Tender mai cuprind investitii in imobiliare, energie, farma sau constructii.

La inceputul anului, Wall-Street anunta in premiera ca un om de afaceri din Constanta va cumpara 51% din Codecs, tranzactia fiind estimata la circa 350.000 de euro. Desi Adrian Dan Babutan, CEO-ul Codecs, declara, pentru Wall-Street, ca tranzactia este iminenta, totul a picat pe ultima suta de metri.

Motivul? Esuarea negocierilor cu Eximbank pentru restructurarea unui credit pe care Codecs l-a contractat in 2007, pentru a-si finanta constructia celui de-al doilea sediu, situat in zona Pache Protopopescu, din Capitala.

“Investitorul din Constanta dorea ca sa renegocieze creditul cu banca, astfel institutia financiara sa ridice ipoteca de pe a doua cladire care apartine Codecs. Insa banca a refuzat sa renegocieze creditul in conditiile cerute de investitor si de aceea a picat tranzactia”, au mentionat sursele.

Valoarea creditului accesat in 2007 de catre compania de training s-a ridicat la 2,7 mil. euro, compania avand de rambursat peste 1,5 mil. euro in prezent.

Intrarea lui Tender in Codecs ar putea avea si o miza imobiliara, in conditiile in care compania de training si consultanta detine doua cladiri de birouri in zona centrala a Bucurestiului. Doar din inchirierea cladirii ipotecate se pot obtine circa 28.000 de euro lunar.

Codecs a fost infiintata in 1993, Ionel Chera fiind cel care a pus bazele companiei. Pe parcursul timpului, Codecs s-a transformat intr-un conglomerat educational, care detine o divizie de training, o tipografie, o fundatie, precum si un program de MBA, oferit pe piata locala prin parteneriat cu Open University School din Marea Britanie.

Serviciile oferite de Codecs i-au permis companiei sa ajunga in 2007 la o cifra de afaceri record pentru piata romaneasca, respectiv cinci milioane de euro. Totodata, anul cel mai profitabil pentru companie a fost 2006, cand Codecs inregistra un profit net de circa 680.000 de euro.

Pana la finalizarea articolului, Ovidiu Tender si reprezentantii Codecs nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe detalii despre tranzactie.

Codecs are 25 de actionari, cei mai importanti fiind Adrian Dan Babutan (17,08%), Catalin Ionescu (13,99%) si Gabor Kolumban (4,92%).

Despre discutiile omului de afaceri Ovidiu Tender de a prelua Codecs a scris initial publicatia Ziarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri