TNT Romania a anuntat ca, la sfarsitul lunii octombrie, a aterizat, in premiera, pe Aeroportul International \"Henri Coanda\", un avion de tip Boeing 737-300F (foto), cel mai mare avion cargo operat de o companie de curierat rapid din Romania. Boeing 737-300F face parte din flota TNT Airways, alcatuita in prezent din 42 de avioane si integrata retelei TNT, ce include alte peste 19.000 de vehicule rutiere.

Avionul masoara 30,60 m in lungime, 3,16 m in latime si are o inatime de 2,03 m.

"Este vizibila cresterea traficului din si spre Romania, iar cererea de transport rapid s-a marit cu procente spectaculoase. De exemplu, importurile si exporturile derulate prin TNT Romania au crescut fata de perioada similara a anului trecut cu 45%, situandu-ne deja cu peste 15% fata de maximul anului trecut. In contextul acestei cresteri a pietei, corelata cu diversificarea solicitarilor clientilor, TNT Express certifica si prin aducerea pentru prima oara in Romania a celui mai mare avion cargo capacitatea de a reactiona activ la cerintele pietei", a declarat Bujor Stanescu, Country Operations Manager in cadrul TNT Romania.

TNT Express livreaza saptamanal 3,4 milioane colete, documente si marfa in peste 220 de tari, prin intermediul retelei sale, ce cuprinde circa 900 oficii, depozite si centre de sortare. Compania a inregistrat vanzari in 2004 de 4,7 miliarde euro. Romania face parte din concernul olandez TNT N.V., una din cele mai mari companii din industria de curierat expres, transporturi si logistica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Zentiva își extinde producția prin achiziţia fabricii din Ankleshwar, India
Setari Cookie-uri