Doua companii austriece, Egger si Holzindustrie Schweighofer, ar urma sa realizeze, in judetul Suceava, incepand cu anul viitor, cea mai mare investitie directa de tip greenfield din Romania, estimata la o jumatate de miliard de euro, a declarat pentru Rompres prefectul de Suceava, Orest Onofrei.
Prefectul a declarat ca cele doua firme din Austria vor construi in judet mai multe fabrici de prelucrare a lemnului, iar investitiile se vor ridica la suma de 570 milioane euro. Austriecii vor infiinta fabrici de parchet melaminat, pal si pal melaminat si vor folosi ca materie prima deseurile din lemn, jumatate provenind din import, iar restul de la procesatori autohtoni.

"Cele doua firme au achizitionat terenuri cu o suprafata de 120 de hectare pe raza a patru localitati: municipiul Radauti si comunele Dornesti, Satu Mare si Fratautii Vechi. Urmeaza sa primeasca autorizatiile de constructie, iar in primavara anului viitor sa inceapa lucrarile", a declarat agentiei Mediafax Traian Iordanescu, director in cadrul ARIS. Potrivit acestuia, Schweighofer Holzindustrie va investi 270 de milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a bustenilor, iar Egger va aloca 300 milioane euro pentru a construi o unitate de productie de parchet stratificat si PAL melaminat. Lucrarile de constructie a celor doua fabrici vor dura circa un an, productia unitatilor urmand sa fie livrata in proportie de 95% la export.

Prefectul a mentionat ca unul dintre motivele pentru care cele doua firme au ales judetul Suceava este ca o parte din materia prima necesara ar putea fi adusa din Ucraina, in special lemnul subtire. In ceea ce priveste locurile de munca vor fi create in urma acestei investitii, prefectul a precizat ca, intr-o prima etapa, vor fi create direct 1.100 de noi locuri de munca, iar indirect, de patru ori mai multe locuri de munca.

Orest Onofrei a mai spus ca cele doua firme austriece vor mai construi in Radauti un hotel de trei sau patru stele, cu 100 de camere si sali de conferinte.

Reprezentantii companiilor austriece au avut in urma cu doua zile o intalnire cu autoritatile sucevene si cu primarii din localitatile unde ar putea fi realizata aceasta fabrica, prilej cu care a fost prezentat programul investitional ce ar urma sa fie derulat in judetul Suceava.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri