Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a anuntat, ieri, incheierea lucrarilor de modernizare in valoare totala de 30 milioane dolari, realizate in acelasi timp cu revizia generala a instalatiei. Acest program de modernizare face parte din planul general de investitii de 260 milioane dolari pana in 2007. Dupa finalizarea investitiilor, capacitatea rafinariei de la Navodari va creste de la 3,6 milioane tone de titei anual, la 5 milioane tone, in 2008.

Directorul general al RRC, Sorin Sebastian Potanc, a precizat ca operatiunile de modernizare a rafinariei, din ultima luna, vor determina cresterea capacitatii cu 10% in acest an, imbunatatirea calitatii produselor si maximizarea coeficientului de utilizare a instalatiilor. Totodata, zilele de opriri neprevazute ale rafinariei vor fi reduse de la 25 la 5 pe an. Potrivit oficialilor companiei, Rompetrol Rafinare Constanta a devenit cea mai moderna rafinarie din Romania, in conditiile in care perioada de 5 ani in care s-a aflat sub incidenta obligatiilor asumate prin contractul de privatizare se va termina la sfarsitul acestui an.

Grupul Rompetrol va finaliza, in august 2006, o fabrica de brichete din cocs, care va inlocui lemnele necesare incalzirii populatiei. Aceste brichete au o putere calorica mai mare decat lemnele, iar noua fabrica va economisi 40.000 de metri cubi de lemne anual. Rompetrol va ridica si o instalatie de biodiesel.

In perioada 2001-2005, investitiile facute in RRC au fost de 200 milioane dolari. "Rompetrol a platit de la privatizare 2 miliarde dolari taxe si impozite la buget", a precizat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu. Acesta a mentionat ca, dupa marirea capacitatii de rafinare, surplusul va fi indreptat catre export.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri