Directorul general al RRC, Sorin Sebastian Potanc, a precizat ca operatiunile de modernizare a rafinariei, din ultima luna, vor determina cresterea capacitatii cu 10% in acest an, imbunatatirea calitatii produselor si maximizarea coeficientului de utilizare a instalatiilor. Totodata, zilele de opriri neprevazute ale rafinariei vor fi reduse de la 25 la 5 pe an. Potrivit oficialilor companiei, Rompetrol Rafinare Constanta a devenit cea mai moderna rafinarie din Romania, in conditiile in care perioada de 5 ani in care s-a aflat sub incidenta obligatiilor asumate prin contractul de privatizare se va termina la sfarsitul acestui an.

Grupul Rompetrol va finaliza, in august 2006, o fabrica de brichete din cocs, care va inlocui lemnele necesare incalzirii populatiei. Aceste brichete au o putere calorica mai mare decat lemnele, iar noua fabrica va economisi 40.000 de metri cubi de lemne anual. Rompetrol va ridica si o instalatie de biodiesel.

In perioada 2001-2005, investitiile facute in RRC au fost de 200 milioane dolari. "Rompetrol a platit de la privatizare 2 miliarde dolari taxe si impozite la buget", a precizat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu. Acesta a mentionat ca, dupa marirea capacitatii de rafinare, surplusul va fi indreptat catre export.