Producatorul roman de membrane bituminoase si polistiren expandat Arcon, din Covasna, a inregistrat o cifra de afaceri de 86 mil. lei (20 mil. euro) anul trecut, in scadere cu 11% fata de 2008.
“La nivelul general al business-ului am scazut cu doar 11% fata de anul 2008, aceasta scadere situandu-se sub contractia medie de 24% al sectorului de constructii din Romania. Criza a redus atat pretul de achizitie a materiilor prime, cat si preturile de vanzare ale produselor finite. Din punct de vedere al volumului de vanzari, am avut o usoara scadere la membrane bituminoase si chiar o crestere de 6% la polistiren expandat si termosisteme de fatada”, spune Ioan Titeiu, directorul general al companiei..

Capacitatea de productie a fabricii din Sfantu Gheorghe detinuta de Arcon este de 20 mil. metri patrati de membrane si de 500.000 de metri cubi de polistiren expandat anual.

Investitiile realizate pana in prezent in capacitatile de productie pentru membrane si polistiren se ridica la circa 20 mil. euro.

“Daca pentru toate proiectele de reabilitare termica anuntate la nivel national am produce polistirenul necesar, linia de la Sfantu Gheorghe ar fi ocupata doar in proportie de 30% din capacitate. Putem fabrica polistiren pentru anveloparea a 5.500 de blocuri de locuinte, in conditiile in care autoritatile au anuntat ca in acest an vor fi termoizolate aproximativ 1800 de cladiri”, considera Ioan Titeiu.

Arcon a participat la primul proiect pilot de reabilitare termica la nivel national,in Sfantu Gheorghe, pentru un intreg cartier tratat ca ansamblu rezidential unitar.

Compania a fost infiintata 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. In prezent compania are 150 de angajati specializati in sectorul industrial si de constructii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri