Compania de consultanta in industria farma Link Resource a realizat in 2009 o cifra de afaceri de circa 1 milion de euro, din servicii de consultanta industriala, management si executie in industria de sanatate.
Link Resource a derulat in primul an de activitate proiecte in majoritatea ariilor din industria de sanatate: zona industriei farma, industria de dispozitive si echipamente medicale, cea de servicii medicale, asigurari de sanatate. Totodata, prin extinderea competentelor compania si-a largit portofoliul de servicii oferite.

“Anul acesta ne propunem o crestere de circa 25% a cifrei de afaceri, pana la 1,3 milioane euro, avans care va proveni in special din cresterea numarului de clienti”, a declarat Dragos Dinu (foto), unul dintre cei patru parteneri ai companiei de consultanta.

El a mai adaugat ca firma de consultanta a terminat anul 2009 cu un portofoliu de 20 de clienti, fata de 3-4, cati erau la inceputul afacerii. “Anul trecut am lucrat atat cu multinationale prezente pe piata locala, cat si cu companii care nu au filiale aici. Cel mai mare contract semnat in 2009 a fost de 200.000 de euro”, a mai spus Dinu.

In 2010 Link Resource va continua adaugarea de competente si expertiza, atat prin extinderea echipei cat si prin parteneriate strategice interne si internationale, care sa largeasca plaja serviciilor oferite si aria geografica de acoperire.

Unul dintre obiectivele Link Resource este crearea unui institut, numit Link Resource Development Institute, care va permite in premiera in Romania lansarea unei platforme de cunoastere dedicata industriei de sanatate. Aceasta va fi centrata pe dezvoltarea individuala si organizationala, adaptata celor mai moderne cerinte ale domeniului.

Un prim pas catre dezvoltarea acestui proiect a fost facut prin cooptarea lui Mihai Achimescu in echipa de management, urmand ca in acest an sa fie identificati si cooptati potentiali parteneri din zona academica.

Link Resource este o companie romaneasca de consultanta industriala, management si executie in industria medicala si farmaceutica.

Principiul dupa care se ghideaza compania este cel al unui “one-stop-shop”, care ofera serviciile prin echipa proprie, consolidata in jurul unui nucleu foarte specializat si prin alianta strategica realizata cu NNDKP.

Structura actuala a companiei include pe langa cei 4 parteneri, 12 consultanti seniori si o retea de alti peste 30 de consultanti, care acopera intregul ansamblu de specializari necesare companiilor din industria de servicii medicale si respectiv farmaceutica.

Crestere de 10% a pietei farma in 2010

Cu privire la ceea ce se va intampla anul acesta pe piata farmaceutica locala, partenerii Link Resources preconizeaza un avans de 10% pentru anul in curs. “Daca nu vom asista la un blocaj al sistemului din cauza lipsei de cash, piata ar putea creste, in volum, cu pana la 10%”, a declarat Nicolae Voiculescu, fondatorul Link Resources.

Acesta a mai adaugat ca, in urmatorii anii, rata de crestere de pe piata locala va fi mari mare decat media europeana.

Fuziunile si achizitiile vor continua si in acest an

Potrivit reprezentantilor companiei de consultanta, in acest an vor continua fuziunile si achizitiile pe piata de sanatate. “Cred ca preluarea CMU de catre Advent a fost doar inceputul M&A-urilor pe piata medicala. Sunt convins ca in acest moment multe companii poarta discutii in acest sens”, a declarat Dinu.

Reteaua de clinici private Centrul Medical Unirea (CMU) a finalizat, in ianuarie, vanzarea pachetului de actiuni de 80% catre fondul de investitii Advent International, tranzactie estimata la cateva zeci de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri