Petrom ieftineste, incepind de azi, benzina cu 8 bani (800 de lei vechi) pe litru - benzina vinduta in statiile proprii de distributie -, prima consecinta a acestui fapt fiind ca, in premiera in Romania, pretul motorinei este mai mare decit al benzinei.

Astfel, potrivit unui comunicat al companiei, cea mai ieftina benzina de la Petrom, cea fara plumb, costa, incepind de azi, 3,25 lei noi (32.500 de lei vechi) pe litru. Unul dintre sortimentele de motorina vindute de Petrom, Euro Diesel, ajuns acum mai scump decit benzina fara plumb - un litru de Euro Diesel costa 3,23 lei noi (32.300 lei vechi). Este adevarat ca, de la 27 septembrie, Petrom nu a ieftinit nici un sortiment de motorina, dar a ieftinit, in mai mult rinduri, toate sortimentele de benzina. Astfel, la acea data, benzina Premium fara plumb costa 3,49 lei noi (34.900 de lei vechi litrul).

Totusi, la sortimentele de top, lucrurile nu se schimba: un litru de benzina top premium 99+ costa dupa ieftinirea de ieri 3,58 de lei noi, mai mult decit un litru de motorina Super Euro, care costa 3,3 lei noi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri