In urma cu 15 ani Oriflame intra pe piata locala de cosmetice, avand un manager roman la carma afacerii. Acelasi manager a crescut business-ul de cosmetice pana la valoarea de 33 mil. euro in 2009. Monica Tatoiu se desparte de Oriflame Romania cu un singur regret - ca nu a reusit sa deschida un centru regional la Bucuresti - insa plina de invataminte. ""Brandul Monica Tatoiu n-ar fi existat fara Oriflame si fara Monica Tatoiu, fara falsa modestie, Oriflame ar fi fost altceva", spune managerul roman intr-un interviu acordat Wall-Street.
In februarie 2009, in plina criza economica, Monica Tatoiu declara ca isi amana plecarea de la conducerea Oriflame Romania pentru finalul acestui an. Tot atunci inainta ideea potrivit careia succesorul sau va fi o persoana din cadrul subsidiarei locale a producatorului suedez. Compania-mama a decis insa sa o aduca pe Marinova Pavlina la sefia Oriflame Romania, aceasta avand de asemenea o experienta de 15 ani in cadrul grupului.

Wall-Street: Cand s-a incheiat colaborarea cu Oriflame?
Monica Tatoiu:
Pe 31 martie, in urma unui proces care a durat cam un an.

Wall-Street: De ce acum cand intr-un interviu anterior vorbeati despre o retragere la finalul acestui an?
Monica Tatoiu:
Deoarece s-a ivit o oportunitate care se potriveste ca o manusa cu Monica Tatoiu de astazi. Imi place sa ma laud cu lucruri facute nu cu intentii.

Wall-Street: Veti mai fi implicata in vreun fel in activitatea Oriflame Romania?
Monica Tatoiu:
Atat de mult cat ar trebui sa fie o mama de baiat dupa nunta fiului. Sprijin dezinterasat pana la final.

Wall-Street: Cum ati caracteriza experienta de 15 ani de Oriflame?
Monica Tatoiu:
O calatorie plina de invataminte impreuna cu cu oameni foarte speciali. Am invatat cat in 100 de facultati. Mi-am descoperit calitati la care nu ma gandeam. Brandul Monica Tatoiu n-ar fi existat fara Oriflame si fara Monica Tatoiu, fara falsa modestie, Oriflame ar fi fost altceva.

Wall-Street: Cea mai importanta realizare din postura de director general al Oriflame Romania.
Monica Tatoiu:
Capacitatea de a adapta planul de business global la realitatile romanesti fara a afecta cresterea business-ului. Intr-o tara ca Romania unde fiscalitatea se schimba ca si comportamentului unui adolescent, imprevizibil, sa cresti fara probleme este o mare cucerire. Sunt mandra de ceea ce am realizat.

Wall-Street: Aveti vreun regret, vreun lucru pe care v-ati dorit sa il realizati si nu ati mai avut timp?
Monica Tatoiu:
Sa fac un centru regional la Bucuresti.

Wall-Street: Cum caracterizati viata intr-o multinationala?
Monica Tatoiu:
Ca intr-un mare partid. Diversitate, competitie non-stop, plasa de siguranta pentru profesionisti.

Wall-Street: Numiti un avantaj major al muncii in cadrul unei multinationale?
Monica Tatoiu:
Daca as glumi as spune ca iti poti ascunde incopetenta in spatele rapoartelor. Serios. Siguranta finantarilor proiectelor pe care le construiesti cu truda si dedicatie. Munca ta rodeste.

Wall-Street: Dar un dezavantaj?
Monica Tatoiu:
Trebuie sa te inregimentezi. Creativitatea este limitata de aliniere. Eu sunt un mercenar pentru start-up-uri. Ma plictiseste monotonia care este de fapt generatoare de profituri. Si inca ceva ,nu am stiut cine ma respecta pentru mine si cine pentru puterea pe care o avea semnatura mea. Acum o sa aflu. Nu-mi fac iluzii!

Wall-Street: Principala lectie pe care ati invatat-o in cei 15 ani la sefia Oriflame?
Monica Tatoiu:
Indrazneste sa visezi.

Wall-Street: De ce va va fi dor cel mai mult?
Monica Tatoiu:
De serile tarzii cand ideile se nasteau sub presiunea momentului si a doua zi exploda vanzarea. Jocul cu mintea si soarta,cu plasa de siguranta intinsa.De acum incolo va fi altfel, dar n-o sa stiu cum este pana nu incerc. Mai am atatea lucruri de invatat si timpul nu sta pe loc. Am totusi 54 de ani.

Wall-Street: Ce planuri aveti de acum inainte?
Monica Tatoiu:
Nu mai am nevoie de bani. Am o obligatie fata de spatiul care mi-a oferit tot ceea ce am acumulat pana astazi. Am semnat pe 31 martie actele de constituire a fundatiei PITI, care isi propune patru directii de actiune - solutii pentru batranii lipsiti de resurse materiale, solutii pentru copiii cu boli genetice, peste 8.000, solutii pentru animalele bolnave sau fara stapan, solutii in problemele de mediu cu care ne confruntam toti. Sunt probleme pentru care exista strategii de solutionare, exista finantare fara profit,lipseste doar consecventa si deschiderea fara interese individuale. Am alaturi de mine oameni extraordinari impreuna cu care stiu ca pot sa mut muntii din loc.

Wall-Street: Cine va inlocuieste la sefia Oriflame Romania?
Monica Tatoiu:
Marinova Pavlina, un prieten drag cu care am inceput calatoria educationala in Oriflame acum 15 ani. Pavlina a evoluat frumos in Oriflame pana la postul de vicepresedinte de vanzari si operatiuni. Venirea ei in Romania demonstreaza interesul si increderea bordului in potentialul pietei romanesti. Romania este un model de performanta pentru restul grupului si stiu ca Pavlina il va eficientiza asa cum am invatat amandoua in cei 15 ani de invatare permanenta.

Wall-Street: Un sfat pentru cea care preia functia dumneavoastra?
Monica Tatoiu:
Sa iubesca Romania dincolo de ambalajul tern.

Vezi si Tatoiu, Oriflame: In 2009 stateam pe munti de sapun, toata lumea se spala cu gel de dus. Acum este invers
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri