Peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta sa primeasca prima de Paste, arata un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Din totalul respondentilor, 60,15% sunt siguri ca nu vor beneficia de vreun bonus, in timp ce inca aproape un sfert (24,08 %) cred ca vor primi simple urari din partea angajatorilor.

Procentul a crescut simtitor fata de perioada Sarbatorilor de iarna a anului trecut, cand doar 31,23% dintre angajati stiau ca nu vor primi nimic in plus la salariul din decembrie, iar alti 17,28% declarau ca pastrarea jobului este prima lor de Craciun.

Doar putin peste 6% din cei chestionati in legatura cu prima de Paste (6,34 %) vor primi 20% in plus la salariu, fata de un procentaj aproape dublu – 13,84% - in decembrie 2009.

Scaderea este vizibila si in cazul angajatilor care se asteapta la cadouri in bunuri din partea sefilor – numai 5,63% dintre participantii la acest sondaj, fata de putin peste 9 procente, de Craciun. Totodata, devine din ce in ce mai popular un nou tip de premiere – 3,8% dintre angajatii romani vor primi zile libere in plus fata de cele legale din partea companiilor la care lucreaza.

Sondajul a fost realizat in 25-31 martie pe un esantion de peste 2.000 de respondenti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Unde isi cauta romanii de munca. Cele mai accesate site-uri de joburi