Romania si Rusia ar putea colabora, in viitorul apropiat, pentru a produce si exporta armament, a declarat la Moscova presedintele Traian Basescu.
Totodata, seful statului roman a precizat ca a convenit cu Vladimir Putin sa incheie cat mai repede Acordul privind licentele de producere a armamentului, iar in acest context exista posibilitatea de colaborare pentru productia si exportul in comun de armament.

In ceea ce priveste exportul de armament, dupa 1990 incoace, cel mai "bun" an a fost 1995, cand valoarea exporturilor s-a cifrat la 167,7 milioane de dolari pentru ca in anul urmator vanzarile de arme pe piata externa sa scada la 76,9 milioane de dolari.

In utimii ani insa, exporturile au scazut drastic, ajungandu-se in 2001, de pilda, la o valoare de 24,5 milioane de dolari.

Principalele tari de destinatie a exporturilor romanesti de arme sunt SUA, Turcia, Pakistan, India, Israel, Marea Britanie si Franta, tari unde se exporta peste 75%, potrivit Agentiei Nationale de Control al Exporturilor (ANCEX).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Industria tutunului din Romania, de la pandemie la relaxare [INTERVIU]
Setari Cookie-uri