Producatorul de produse de panificatie Boromir a exportat, pentru perioada sarbatorilor de Paste din acest an, produse traditionale in valoare de aproximativ 200.000 euro, potrivit lui Constantin Boromiz, directorul general al companiei.

"Am trimis la export produse de panificatie cu specific pentru perioada sarbatorilor pascale, cozonaci, pasca, in valoare de 200.000 euro", a spus Boromiz, citat de NewsIn.

Principalele tari in care exporta compania sunt Spania, Italia, Ungaria, iar cele mai solicitate produse cu sunt pasca si cozonacul cu nuca si stafide.

Directorul general al companiei a adaugat ca pentru perioada Pastelui, Boromir a produs circa 1,5 milioane de cozonaci, cantitate apropiata de volumul de cozonaci scos pe piata de producator in anul 2009.

Presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie (Rompan), Aurel Popescu, declara recent pentru ca aproximativ sapte milioane de cozonaci vor fi produsi pentru perioada Pastelui din acest an, cifra apropiata de productia din 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Boromir tinteste profit, dupa pierderi de circa 5 mil. lei