Acum ne uitam dupa proiecte si vom decide in functie de ce ne ofera piata. Oricum, in 2011, cu siguranta vom fi producatori de energie electrica, prin centrala de la Brazi", au declarat pentru NewsIn reprezentantii Petrom.

Potrivit site-ului companiei, intre obiectivele OMV Petrom pentru 2010, este si "pregatirea intrarii pe piata energiei in 2011, prin constructia centralei electrice de la Brazi si proiectele din domeniul energiilor din surse regenerabile".

OMV Petrom a inceput in iunie 2009 constructia efectiva a centralei electrice pe gaze de la Brazi, ce va avea o putere instalata de 860 MW, pentru care vor fi investite circa 500 milioane euro. Compania a primit licenta pentru furnizarea de energie electrica in mai 2009. Petrom va incepe furnizarea in sistemul energetic national in a doua parte a anului 2011.

Un consortiu format din General Electric (USA) si Metka (Grecia) va construi si livra la cheie centrala electrica, termenul de livrare fiind septembrie 2011. Acesta este cel mai mare proiect privat de generare de electricitate din Romania, iar lucrarile pregatitoare au fost demarate inca din 2008.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele de explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de explorare si productie. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are 2,03% din actiuni, restul de 6,21% fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.