Comisia de privatizare a societatii Rulmentul Brasov a eliminat unul dintre cei doi ofertanti, respectiv Rulmenti Barlad, ca urmare a neindeplinirii criteriilor de precalificare impuse, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

La data limita de depunere a ofertelor pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Rulmentul Brasov, AVAS a primit doua oferte - din partea Rulmenti Barlad si din partea consortiului format din Industrial GP Srl Bucuresti si Uzuc SA din Ploiesti.

Pentru a fi acceptati la negocieri, ofertantii ar trebui sa detina o experienta de minimum 5 ani in domeniul producerii sau comercializarii de rulmenti si sa nu fi inrautatit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior.

Rulmentul Brasov are ca obiect de activitate fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie. AVAS detine 50,8% din capitalul social de 34,2 milioane lei, restul fiind in posesia altor actionari, persoane fizice si juridice. Rulmentul Brasov este una dintre cele mai mari companii ramase in portofoliul statului, alaturi de o alta companie din Brasov (Tractorul) si Electroputere Craiova. Autoritatile romane s-au angajat, in negocierile cu Fondul Monetar International, sa privatizeze sau sa lichideze in acest an cele trei companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri