Comisia de privatizare a societatii Rulmentul Brasov a eliminat unul dintre cei doi ofertanti, respectiv Rulmenti Barlad, ca urmare a neindeplinirii criteriilor de precalificare impuse, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

La data limita de depunere a ofertelor pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Rulmentul Brasov, AVAS a primit doua oferte - din partea Rulmenti Barlad si din partea consortiului format din Industrial GP Srl Bucuresti si Uzuc SA din Ploiesti.

Pentru a fi acceptati la negocieri, ofertantii ar trebui sa detina o experienta de minimum 5 ani in domeniul producerii sau comercializarii de rulmenti si sa nu fi inrautatit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior.

Rulmentul Brasov are ca obiect de activitate fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie. AVAS detine 50,8% din capitalul social de 34,2 milioane lei, restul fiind in posesia altor actionari, persoane fizice si juridice. Rulmentul Brasov este una dintre cele mai mari companii ramase in portofoliul statului, alaturi de o alta companie din Brasov (Tractorul) si Electroputere Craiova. Autoritatile romane s-au angajat, in negocierile cu Fondul Monetar International, sa privatizeze sau sa lichideze in acest an cele trei companii.