Campofrio a platit 12,3 mil. euro pentru 18% din Caroli

Campofrio va plati 12,3 milioane de euro, pe langa cedarea actiunilor subsidiarei romanesti Tabco Campofrio, pentru a detine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creata prin fuzionarea operatiunilor din Romania ale grupului spaniol si ale Caroli, scrie Adevarul.
Dupa aproape un an de la primele contacte, Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au anuntat luna trecuta semnarea acordurilor de fuziune a operatiunilor celor doua companii, in forma unui joint venture, in Romania. Cititi aici ce presupune insa acest mariaj si ce implicatii va avea pentru piata mezelurilor din Romania, estimata la peste 800 milioane de euro.

Acest joint venture va crea cea mai mare companie de pe piata produselor din carne procesata din Romania, cu o cota de piata cumulata de peste 16% si o cifra de afaceri care depaseste 120 milioane de euro. In timp ce Romania va ramane principala piata de desfacere, noul joint venture intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est.

Piata mezelurilor din Romania era estimata in 2008 la 210.000 tone si peste 800 milioane de euro.

Actiunile noii companii vor fi detinute in proportie de 51% de catre Caroli Foods Group si de 49% de catre Campofrio Food Group, care a achizitionat un pachet de actiuni in numerar pentru a detine participatia de 49% in cadrul noului joint venture. In schimb, fiecare dintre cele doua companii pot achizitiona in timp pachetul integral de actiuni al noii entitati.

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir (foto), in prezent CEO al Caroli Foods, va deveni Chief Executive Officer al noului joint venture. Compania va opera sub numele de Caroli Group Foods.

“Compania Caroli Foods a fost intotdeauna atenta la oportunitatile existente in piata. Dupa cum am spus, sinergiile dintre cele doua companii pot contribui in mod considerabil la intarirea si dezvoltarea acestui joint venture pe plan local. Mai mult, aceasta tranzactie ne ofera oportunitatea de a evolua si pe pietele invecinate”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Caroli Foods.

Ce spun consultantii de la AT Kearney despre mariajul Caroli-Campofrio


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri