Amalia Buliga este, incepand din luna martie, noul director general al lantului de librarii Diverta, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.
Buliga preia rolul de Chief Executive Officer dupa ce timp de 4 ani a ocupat pozitia de director financiar al organizatiei, si o inlocuieste pe Emilia Canea, care a ocupat aceasta functie pe parcursul anului 2009.

Emilia Canea a ocupat pozitia de CEO Diverta din ianuarie 2009 si a decis sa se retraga din activitate dupa 7 ani petrecuti in cadrul RTC Holding, de comun acord cu actionarul majoritar.

„Diverta este de zece ani una din cele mai importante companii de pe piata locala in retailul modern. Acest mandat reprezinta o importanta provocare profesionala, tinand cont si de actualul context economic global. Odata cu preluarea acestei functii, obiectivul meu este consolidarea pozitiei actuale a companiei si dezvoltarea acesteia. Pentru 2010 ne-am setat obiectivul de a creste cifra de afaceri Diverta cu peste 15% fata de anul anterior”, declara Amalia Buliga, CEO Diverta.

In 2009 cifra de afaceri a Diviziei Diverta a fost de 35 milioane euro, in scadere cu 30% fata de anul precedent.

In prima parte a acestui an, Diverta a inregistrat o stabilizare a vanzarilor, astfel in primul trimestru s-a inregistrat un trend de crestere de cateva procente (3%). “Impactul masurilor luate in anul precedent ne-au adus la o stabilizare a situatiei financiare, Diverta inregistrand in ultimele doua luni un EBITDA zero”, mai spune Buliga.

In prezent, Diverta isi desfasoara activitatea in 39 orase prin intermediul celor 62 de magazine, inclusiv magazinul din Chisinau.

Amalia Buliga (29 de ani) a absolvit in anul 2003 Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor - Finante-Banci - Iasi. In scurt timp va finaliza acreditarea ACCA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Diverta: Ce jocuri de societate cumpara romanii?
Setari Cookie-uri