Greva RATB a sporit veniturile Metrorex cu 60%

Veniturile din vanzarea biletelor la metrou au crescut in perioada grevei RATB cu circa 60%, la peste 530.000 lei, fata de o zi normala cand se incaseaza intre 330.000 - 340.000 lei, a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

"In total, in acea zi (1 aprilie - n.r.) au fost 760.000 de calatori, ceea ce a reprezentat o crestere a traficului cu 100.000 fata de o zi obisnuita. Astfel, veniturile din vanzarea biletelor, in ziua grevei RATB, au crescut cu circa 60%, la peste 530.000 lei", a mentionat Udriste, citat de NewsIn.

Metrorex a introdus in 1 aprilie in trafic doua trenuri suplimentare, ajungand la 60, iar intervalul intre acestea a fost micsorat ca urmare a fluxului de calatori crescut din cauza grevei angajatilor RATB.

Reprezentantii companiilor Meridian, Cobalceascu si Taxi 2000 declara anterior ca protestul spontan al angajatilor RATB a crescut de pana la trei ori numarul comenzilor la taxi, flota auto fiind in unele cazuri insuficienta pentru a acoperi cererea.

Soferii RATB au refuzat, in 1 aprilie, sa iasa pe trasee, nemultumiti de faptul ca bugetul Regiei este prea mic si va ajunge doar pana in luna august. Acestia declarau ca se tem ca le-ar putea fi reduse salariile. Greva angajatilor RATB, inceputa joi dimineata, la ora 4.00, s-a incheiat in jurul orei 18.00, dupa negocieri prelungite cu primarul general Sorin Oprescu. Edilul-sef al Capitalei le-a promis protestatarilor ca nu li se vor micsora veniturile si vor primi sporurile, inclusiv cel de munca grea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri