Producatorul de electricitate Complexul Energetic Craiova vrea sa acceseze in total 50 milioane euro din fonduri europene, necesare pentru derularea unor investitii la sucursala de la Isalnita, a declarat directorul general al companiei, Constantin Balasoiu.

"Am depus deja documentatia necesara la Organismul Intermediar pentru Energie, care este gestionarul acestor fonduri cu finantare nerambursabila, sa putem accesa cate 25 milioane euro pentru doua proiecte privind realizarea a doua instalatii de desulfurare la Isalnita, la blocurile 7 si 8. Acum este analizata cererea noastra si, intr-o saptamana-doua, speram sa putem primi aprobare in acest sens", a precizat Constantin Balasoiu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, dupa ce Organismul Intermediar pentru Energie va aproba aceste fonduri, Complexul Energetic Craiova va demara licitatii deschise pentru a lua doua credite, unul de 60 milioane euro si altul de 70 milioane euro, prin care sa asigure partea sa de finantare la proiecte, precum si alte licitatii pentru realizarea propriu-zisa a celor doua instalatii de desulfurare.

"Prin aceste doua credite, de 60 si de 70 milioane euro, vom asigura partea noastra de co-finantare a acestor proiecte", spun reprezentantii companiei.

CE Craiova a avut in 2009 un profit net estimat de 2.561.000 lei, in scadere cu 30% fata de rezultatul din 2008, respectiv 3.620.224 lei, iar cifra de afaceri a fost anul trecut de circa 1,102 miliarde lei, in crestere cu 3% fata de cifra de afaceri inregistrata in 2008, de 1,068 miliarde lei. De asemenea, productia de energie electrica a companiei a scazut cu aproximativ 10%, din cauza diminuarii cererii, de la 4.843.009 MWh in 2008, la 4.400.000 MWh in 2009, potrivit datelor transmise de companie.

Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica, cu o putere instalata de 930 MW. Compania are trei sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CFR va moderniza peste 600 de poduri si podete