Intre 5.000 si 2.500 de euro pentru un post de avocat - acestea sunt cele mai consistente salarii oferite in luna martie pe site-urile de recrutare, potrivit datelor centralizate de motorul de cautare de locuri de munca Balaur.ro.
Salarii de 2.000 de euro pot castiga angajatii pe functia de Iphone Developer si directorii financiari in cadrul munltinationalelor, in timp ce angajatii in posturi de financial controller, agentii de vanzari, si cofetarii de lux pot ajunge la venituri cuprinse intre 1.000 si 2.000 de euro.

Doar 16% din total celor 28.018 (dintre care peste 18% sunt duplicate) de anunturi contin informatii despre salariul oferit. Aceste informatii sunt extrase automat cu ajutorul unui program de calculator si reprezinta salariile declarate de angajatori la crearea anunturilor.

Fata de luna martie 2010, numarul total de anunturi a crescut cu 1.303 in timp ce numarul de anunturi duplicate a scazut cu 4 puncte procentuale de la 22,46% la 18,39%. Cele mai mari avansuri ale numarului ofertelor de angajare a fost constatat in sectorul PR si publicitate (+40%) si in marketing (+32,5%).

Singurul domeniu care a inregistrat o scadere, de 6% in aceasta luna, este Educatie/Arta/Cultura.

Pentru romanii care aleg sa munceasca in afara tarii, cele mai importante venituri pot fi castigate de medici, care ar ridica lunar intre 8.000 si 8.500 de euro in Marea Britanie si Germania, in timp ce pentru un specialist in programare Java sau pentru un inginer companiile straine ar da 5.000 de euro lunar in tari ca Germania sau Libia.

Cu toate acestea numarul locurilor de munca oferite romanilor in strainatate a scazut cu 40%. Grecia se mentine pe primul loc ca tara angajatoare, cu o crestere de 11,5%.La polul opus , tarile cu cele mai mari scaderi ca oferte de locuri de munca pentru romani sunt Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) si Statele Unite (-42,5%).

Studiul Balaur.ro a fost intocmit pe un esantion de 28.018 joburi pana la 1 aprilie 2009, provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, cu un grad de reprezentativitate estimat la 73%.

Balaur.ro este un motor de cautare de joburi, un agregator al continutului a 22 de site-uri de recrutare din Romania, dezvoltat de o echipa de trei tineri antrepenori (Cristian Strat, Silviu Ganceanu, Mircea Pasoi), care au acumulat experienta ca ingineri software la Google si Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri